Foreldre info

Hva kan korpset tilby ditt barn

Korpset vårt blir dirigert av to proffesjonelle og meget pedagogiske dirigenter som jobber med musikkundervisning på helttid gjennom Tronheim kommunale kulturskole.

Siden vi er et brass skolekorps (dvs. ingen klarinetter eller saksofoner), så spiller vi ofte populære musikk stykker som barna kjenner igjen fra sin hverdag.  Vi har de siste årene spilt tema fra Lion King, Star Wars, Indiana Jones, One Direction og The Fox for å nevne noen. Noe av dette etter ønske fra barna selv. Våre dirigenter kan lage korpsstykker av det meste.

Korps har ingen reservebenk, og dette gjør at alle barna får muligheten til å utvikle seg i sitt tempo uten at dette blir et problem for resten av «laget».

På øvelsene som varer i 2 timer har vi en lang pause midt i der barna enten får servert frukt eller vaffel (siste torsdag hver måned). Barna får lov til å bruke gymsalen og her lekes det for full fart i pausen.

Hvis det trengs litt trøst og oppmuntring er det alltid flere voksne som er til stede under øvelsene som kan hjelpe.

Som forelder er du hjertelig velkommen til å være tilstede under øvelsen. Vi sitter i sofagruppen ved hovedinngangen der vi alltid koker kaffe og te til den som ønsker. Her har vi hyggelig sosialt samvær og blir litt bedre kjent med hverandre.

Hva forventes av deg som foreldre

Positivitet og fremsnakking av korpset er kanskje ditt viktigste bidrag . Vi har heldigvis god økonomi i vårt korps, så vi  har ikke store faste årlige dugnader der vi må samle inn penger til korpset. Din obligatoriske innsats som foreldre blir stort sett å korpsvakt to ganger gjennom skoleåret, og vakt (frokost, lunsj, middag eller nattvakt) når vi har overnattings seminar på skolen. Dette er en helg (lørdag til søndag) hver høst og vår….

Alle barna som starter opp til høsten kan prøve seg et par uker før de endelig bestemmer seg for å fortsette eller ikke.

Hvorfor er det viktig å ha et korps tilbud i vårt nærmiljø

Skolekorpset gir et musikalsk  tilbud til alle barn fra 3, og man kan også starte i 4-7.klasse.  Våre øvelser er lagt til Vikåsen skole med fast øvings tidspunkt hver torsdag fra 17:30 til 19:30. Instrument leies gjennom korpset.

Drilltroppen er for alle skolebarn, og man kan starte fra 1. klasse. Øvelsen er hver torsdag fra enten første økt 17:30 til 18:20 eller andre økt 18:40 til 19:30 i gymsalen. Man kjøper egen drillstav.

Å ha et korps i nærmiljøet betyr at mange barn kan få sin første opplevelser av mestring og samspill med andre barn i trygge og kjente omgivelser.

I korpset vårt legger vi stor vekt på sosialt samvær og trivsel under øvelsene. Alle barn uansett musikalsk talent får delta på lik linje, og alle får like mye spilletid og oppmerksomhet. Reservebenk eksisterer ikke i korpsverden.

Bidra til å holde skolekorpset vårt vitalt og levende i årene fremover også –

La barnet ditt starte i korpset!