Nytt medlem

Så flott at du ønsker å bli med i korpset vårt!

Fyll ut kontakt informasjonen under, og vi kontakter deg for nærmere oppstartstidspunkt. Hovedopptaket vårt skjer ved skolestart hver høst. Du kan velge hvilket instrument du vil spille, se listen under av mulige instrumenter. Valget du gjør er ikke fastlåst, flere prøver litt forskjellig i starten for å finne «sitt» instrument.

Her ser du en oversikt over instrumentene våre.…Klikk her….

Hvor gammel er du når du starter?

Skolekorpset tilbyr nå en rekrutt gruppe for 1. og 2. klassinger. De har øvelser på torsdager fra kl 16:45-17:15. Her spiller alle på pocket kornett. Det er fokus på spilleglede, det å lage lyd sammen. Her spiller vi uten noter.

Fra 3. klasse har skolekorpset aspirant korps, og her er det samspill med noter. For å lære seg noter og spille på instrumentet må du også melde deg på Trondheim Kulturskole som tilbyr instrument undervisning.

For å begynne å drille, må du har startet i 1. klasse – (påmelding kan gjøres ved skolestart)

Øvingstidspunkt i korpset vårt

Torsdag er vår faste korps øvingsdag, og vi øver på Vikåsen skole. Rekrutter (1-2. klasse) øver fra kl. 16:45 til 17:15.  Aspiranter (3. klasse og oppover) og hovedkorps starter klokken 17:30 og vi spiller frem til 18:20. Da tar alle en velfortjent pause sammen frem til ca 18:40 der vi spiser frukt og leker oss i gymsalen. Aspiranter som også deltar på drill, har en økt med drill og en økt med spilling. Så hvis det var spilling før pause, så er det drilling etter pausen.  Andre økt starter fra 18:40 frem til 19:30. Hovedkorpset spiller i begge øktene.

Hva det koster å være med

Kontigenten er 1300 kr. per skole semester. Dette inkluderer instrument og uniform. Instrumentopplæring hos Tronheim Kulturskole kommer i tillegg. Se TKs egne sider for semester avgift.

Undervisning ved Trondheim Kulturskole

For å spille i Solbakken og Vikåsen skolekorps, så setter vi som en forutsetning at barnet også følger undervisning for korpsinstrumenter ved Trondheim kulturskole (TK). De har søknadsfrist for korps 1. juni. Følg lenken her for å komme til Trondheim kulturskole søknadssider. Undervisningen fra Trondheim Kulturskole foregår ved Vikåsen skole i SFO tiden for blåseinstrumenter. Det er lurt å spesifisere dette ønsket i søknaden, hvis ikke legger TK undervisningen til Ranheim skole. Slagverk undervisning er i TKs lokaler i Olavshallen.

 Bare lyst til å drille?

Korpset gir også tilbud til barn som bare har lyst til å drille, fra første klasse og oppover. Det blir en økt, enten før eller etter pausen.

Meld deg på her.